Випускний вечір у ДМШ№5 ім.Римського-Корсакова

15 червня 2017 року у ДМШ №5 ім. М.А. Римського-Корсакова панувала особлива святкова атмосфера – 28-м випускників 2017 у гарному настрої, посміхаючись, очікували вручення Свідоцтва про закінчення музичної школи,

28-м особистостей, 28-м наполегливих учнів, які віддали навчанню вісім довгих, а з позиції сьогодення таких коротких, років.

Чарівні звуки "Полонезу" до опери "Євгеній Онєгін" П. І. Чайковського (який, до речі, був у Харкові, і, за міською легендою, саме у нашому місті його осяяла ідея створення балету "Лебедине озеро") запрошували випускників до зали. Їх вітали викладачі, батьки, ті, хто був поряд всі роки навчання, хто підтримував і надихав. В обстановці доброзичливості, радості, приємного очікування, урочистості відкрила випускниця фортепіанного відділення 2017 – Катерина Гамалій, педагог Лариса Ємєльянова. Артистично та емоційно Катя виконала "Рондіно" композитора Білоусова, як символ насичених цікавими подіями і досягненнями років навчання.

Головний документ про закінчення школи вручав головна людина закладу –директор ДМШ №5 ім. М.А. Римського-Корсакова, Масло Олександр Іванович. Традиційно, першими Свідоцтва одержали учні, які, за словами Олександра Івановича, були більш наполегливими, більш цілеспрямованими, які зробили трішечки більше від своїх сил – "переможці над собою"! Почесне Свідоцтво з відзнакою отримали:

Богачова Євдокія

Боровський Лев

Гамалій Катерина

Іванова Анастасія

Карабський Владислав

Касьяненко Лада

Терентьєва Анастасія

Мусатова Дар’я

Шатрюк Поліна

Під оплески задоволених викладачів і ще більше радих за своїх дітей батьків всім випускникам також було вручено Свідоцтва про закінчення музичної школи. Випускниками 2017 стали:

Арістова Аліна

Бережна Софія

Бичков Святослав

Бобейко Катерина

Гогашвілі Мар’яна

Гордієнко Анастасія

Давидов Денис

Клімчук Богдан

Коломієць Даніїл

Лобода Кирило

Ляпіна Аріна

Мамедова Сабіна

Міхайлова Олександра

Непочатих Анастасія

Пісклова Маргарита

Потоцька Світлана

Тимохіна Поліна

Чеботова Катерина

Яненко Поліна

/Files/images/cherven17/P70615-165412.jpg /Files/images/cherven17/P70615-165449.jpg

Святковий настрій підхопив дует: Владислав Карабський та його педагог Максим Плющєнко. Поза батьками, що вели відеозйомку, останнім рядам залишався тільки звук. Але ж перші акорди талановитих виконавців твору А. П. Гайденко "Вечір в горах" стерли почуття реальності. Слухачі опинилися майже у невагомості, прислухаючись до голосів самої природи. Технічно досконале виконання ще й заворожувало своєю поетичністю, що гірською луною влучало в серце. Дякуємо за щиру творчість талановитим артистам Владиславу Карабському та Максиму Плющєнко!

/Files/images/cherven17/P70615-162753.jpg

Поки серце, розум, почуття "спускалися з гір", неперевершена ведуча майже всіх заходів у ДМШ №5 Марина Костромицька промовляла, як завжди, чуттєві вірші, зрозумілі кожному, а головне – зрозумілі учням.

Для того щоб усі присутні мали час на осмислення того, що відбувається, ведуча запросила на сцену випускницю фортепіанного відділення 2017 Поліну Тімохіну педагог Любов Васильєва. Цей виступ приніс трішечки меланхолії від твору Едварда Ґріга. Сама Поліна ніжна як Сольвейґ, протягом всієї церемонії всміхалася і з чарівною зачіскою була прикрасою вечора.

Ведуча урочистої церемонії доречно нагадала про чудеса, казкові пригоди, мрії і сподівання. Деяких чудес діти вже досягли – творчість! Музична освіта внесла гармонію і чуттєвість у життя і творчість кожного з випускників. Відчувати в собі творчу людину – ось ключ до щасливого буття, і цей ключ вони нарешті отримали. Любі випускники, від імені батьків, прошу вас всіх скористатися їм правильно, відкрити саме ті двері, за якими ваш талант розкриється з повною силою!

А поки вони будуть думати де саме шукати ці двері, на сцені випускниця 2017 Маргарита Пісклова, педагог Ірина Шелюк. У Маргарити рідкий для нашого часу інструмент – саксофон. "Українські нариси" – варіації на тему українських народних пісень на саксофоні – це дивовижно! Браво, Маргарита!

/Files/images/cherven17/P70615-164009.jpg

У наступному виконавці відчувалась ДНК школи № 5. Традиції сумлінного навчання будуть продовжені "новою хвилею" учнів, серед яких старанний, невимушений Дмитрик Тімохін, педагог Гаяне Авагян. Під акомпанемент Анастасії Борінової він музикально виконав твір для скрипки "Лялькова вистава", немов промовляючи: "поки ми маленькі, але згодом перетворимося у справжніх артистів!"

/Files/images/cherven17/P70615-164445.jpg /Files/images/cherven17/випуск1.jpg

Випускники 2017 ДМШ №5 вже справжні артисти і особистості. Це стверджував виступ випускниці вокального відділу 2017 Майї Бєлєцької. Щирою піснею подяки у її виконанні закінчився вечір. Майя висловила почуття випускників, батьків, гостей, випускників попередніх років: повагу та велику вдячність викладачам школи за виховання в дітях наснаги, наполегливості, вміння долати перешкоди. І якщо не всі з випускників стануть музикантами, навчання у ДМШ №5 запам’ятається щирим оточенням, позитивним настроєм, можливістю пізнання нового.

/Files/images/cherven17/P70615-164802.jpg /Files/images/cherven17/P70615-164816.jpg

Сподіваюсь, всі присутні погодяться зі мною і від всього серця подякують педагогам, акомпаніаторам, адміністрації ДМШ №5 ім. М.А. Римського-Корсакова за професійність, педагогічний досвід, за той дар, який наші діти пронесуть крізь роки – любов до музики.

Багато квітів, усмішок, добрих побажань. І трохи суму. Таким згадуватиметься випускний 15 червня 2017 року.

Тетяна Касьяненко

Кiлькiсть переглядiв: 1500

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 18 Грудня 2020

Цей сайт безкоштовний!