Талант наших дітей змінює і наше життя також!

У дні очікування головного музичного фестивалю тепер вже світу -"Євробачення", що проходив у травні 2017 року в Україні, приємно було брати участь, стежити за проектом "Молоді та талановиті", в рамках якого 27 квітня 2017 року у великому залі

Харківського Національного Академічного Театру Опери та Балету ім. М.В. Лисенка (ХНАТОБ) пройшов звітній концерт ДМШ №5 ім. М.А. Римського-Корсакова під назвою "Музика і діти" – виступ молиходш і старших учнів під почесний акомпанемент оркестру ХНАТОБ, диригент Павло Багинський. Нагадаємо, що такий концерт проходив вже вдруге. 21 квітня 2016 року учні ДМШ № 5 вже радували глядачів своїми цікавими номерами.

Можна було уявити хвилювання маленького Олега Капусти, що відкривав вечір неаполітанським маршем"Funiculi, funicula!". Олег надихнув наступних виконавців цією символічною композицією, написаною італійським журналістом Пеппіно Турко на музику Луїджі Денца при вшануванні першого фунікулера, що прямував до вершини вулкана Везувій. Тобто, початок концерту під гаслом "Піднімаємось в гору! Йдемо далі, незважаючи на складності життя!" запрограмував увесь зал на духовні перетворення.

Хор ДМШ №5 ім. М.А. Римського-Корсакова продовжував тему зворушливо ліричною піснею "Надія, Віра і Любов прийди, прийди до України", автор – Людмила Вишневська, член спілки харківських композиторів.

Нагадав слухачам про чарівні звуки, на жаль, рідко чуваного сьогодні інструменту – труба Данила Семеніхін. Його соло на трубі – "Неаполітанський танець" П.І.Чайковського підтримав піднесений настрій у залі.

У кожній музичній програмі є час для роздумів, таку можливість слухачі отримали від Данила Бережного, педагог Алла Діанова. Йоганн Бах "Концерт для віолончелі з оркестром" звучав урочисто, але по юному лагідно.

Дощ із квітів за неперевершений виступ, за артистизм, легкість, невимушеність виконання отримав Богдан Шеметов. Звучав відповідний темпераменту виконавця, "Концерт до-мажор" Г.Фоглера.

Під ще не зниклий аромат квітів з’явилась "дівчинка на кулі" – Марія Березовчук (педагог Ольга Сурженко) ніжна, тендітна, у надзвичайній рожевій сукні, майстерно виконала твір Любові Карпенко "Концертіно". Виступ Марії перегукується з минулорічним виступом Анни Кірільчук, легкість та артистизм якої незабутній.

Старші учні відділу спеціального фортепіано ДМШ №5 представлені елегантною Софією Пахомовою (педагог Алла Дзялик). Твір Ф. Шумана у виконанні Софії іскрився технікою та серйозністю. Софія вже вдруге бере участь у такому заході. У 2016 Софія впевнено відкривала вечір.

"Дама у блакитному" (є такий знаменитий портрет пензля Томаса Гейнсборо) – Єлізавета Мартемьянова (педагог Ольга Сурженко) була сама грація та ліричність, у виконанні твору Ісаака Шварца "Концертіно для фортепіано з оркестром".

Ліричний настрій контрастно змінився на захоплення і радість від виступу Михайла Алейнікова, педагог Віктор Майстренко. Емоційно яскраве виконання вальсу "Доміно" популярної композиції італійського акордеоніста и композитора Луїса Феррарі. Першім виконавцем цього твору був французький співак та кіноактор Андре Клаво. Мабуть, тому глядачі подумки опинилися поряд з Мулен да Ла Галлет, отримали весняний настрій та задоволення від справжнього артиста! Bravo, Michael!

Настя Осипчук довела, що діти відчувають поезію і вміють це відчуття передавати! Майбутня артистка мовного жанру з запалом донесла до нас, слухачів, ідею дуже актуального за наш час твору "Мальчик, мельник и осел".

Дякуємо за виступ фольклорному ансамблю Барвінок – гарненькі, обдаровані особливою музикальністю діти!

“Шумовий оркестр” - найменші учні ДМШ №5 викликали у присутніх любов та ніжність до самих дітей і до їх справи: діти самі "створюють" музику!

Приємно було бачити на великій сцені народний український інструмент – бандуру, інтерес до якого, на щастя, повертається. Численний ансамбль бандуристів радував очі й слух своїм ліричним виконанням.

Серйозним відношенням до самої музики, до виступу запам’ятався ансамбль віолончелістів під керівництвом Алли Діанової. У виконанні цього колективу звучав "Гімн Любові", композитор Манно. Насичений звук, музичну чуткість виконавців відчували всі присутні.

Ще одна прикраса вечора – ансамбль скрипалів "Елегія" під керівництвом Гаяне Авагян та Олександра Масло. Дитячий талант у поєднанні із звуками особливого інструменту – скрипки – створили чудовий динамічний виступ. Ансамбль не втратив експресії, минулорічне виконання “Паризького хлопчика” А.Маре, та композиції “Шутка-сувенір” в цьому році доповнили “Чардаш” в обробці М.Різоля та “Лунопарк” А. Дробязгіної.

Цікава інтерпретація української пісні "Іди, іди дощику" у виконанні ансамблю саксофоністів "Gold band" (кер.І.Шелюк, концертм. С.Базілевська) було справжнім подарунком для слухачів.

Яскравим, професійним виступом відзначилася Ангеліна Дмитрикова та Майя Бєлецька. Їх вокальна підготовка, постановка номерів – все заслуговувало оплесків численної аудиторії і високої оцінки фахівців.

Традиційно, концерт завершував Духовий оркестр. Сучасний підхід до виконання, драйвовість, фреш. Відчувався вплив нещодавніх виступів у Франції, атмосферу якої оркестранти зуміли передати присутнім.

Цей чудовий концерт, як і попередній, 2016-го року, свідчить про небайдужість певних особистостей: диригента ХНАТОБ – Багінського Павла Валентиновича, оркестрантів ХНАТОБ, адміністрації ХНАТОБ, викладачів ДМШ №5, батьків виконавців та самих учнів ДМШ №5, більшість з яких лауреати міжнародних конкурсів.

Сподіваємося, що всі залишились задоволеними, і ця подія стала підготовкою для наступного грандіозного проекту – флешмобу "Дети Харькова – за мир", що відбувся у Харкові 1 червня 2017 року.

Тетяна Касьяненко

Більше фото тут

/Files/images/cherven17/Фабрика ФорматовIMG_8951.jpg /Files/images/cherven17/Фабрика ФорматовIMG_9056.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 516

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 18 Грудня 2020

Цей сайт безкоштовний!