Повернутися до звичайного режиму

Авторський концерт композитора Миколи Григоровича Стецюна

Яскравою подією в житті нашоі школи став авторський концерт відомого украінського композитора, педагога, Голови Харківськоі обласноі організаціі Національноі спілки композиторів Украіни, Заслуженого діяча мистецтв Украіни Миколи Григоровича Стецюна.

На початку зустрічі композитор розповів про творчий шлях та різноманітні напрямки своєі діяльності.
М.Г.Стецюн закінчив факультет народних інструментів та клас композиціі професора І.К. Ковача Харківського інституту мистецтв ім. І.П. Котляревського, керував естрадним оркестром, ансамблем народних інструментів, протягом тривалого часу був художнім керівником Харківськоі обласноі філармоніі. Багато років М.Г. Стецюн займається педагогічною діяльністю в Харківському університеті мистецтв ім.І.П. Котляревського.
В творчому доробку композитора музика різноманітних жанрів - відпісеньта романсів до великих симфонічних та вокально- інструментальних творів. Продовжуючи традиціі украінськоі класичноі музики, М.Г.Стецюн створив для дітей оперу "Коли звіри говорили" за казками І.Франка та оперету "Котигорошко".
Поряд з численними інструментальними творами значне місце в творчості Миколи Григоровича належить вокальній музиці. Це цикли "Восточные романсы" на вірші О.Сулейманова,"Гранада" на вірші Ф.Г.Лорки та більш 200 пісень.
У виконанні студентів вокального факультету Харківського університету мистецтв ім. І.П.Котляревського ( клас заслуженоі артистки Украіни, лауреату Національного конкурсу камерних виконавців , доцента Величко Л.А.) та учениці нашоі школи Гуртовенко Аміни (клас викл.Смирноі О.Ю.) пролунали вже відомі та нові вокальні твори композитора.
В концерті були представлені також найвідоміші інструментальні твори - "Елегія пам'яти Гн.Хоткевича" для фортепіано у виконанні учениці школи Борковець Софіі (викл.Пашкова Н.П.), "Украінський танець" та "Болеро" для скрипки з фортепіано у виконанні викл.Авагян Г.Е., партія фортепіано -Пашкова Н.П.
На завершення концерту композитор побажав всім присутнім великих успіхів, творчого натхнення та подарував на пам'ять збірки своіх творів.
Цікаве творче спілкування з Миколой Григоровичем Стецюном, чудові виступи всіх учасників концерту залишили надзвичайно теплі почуття, яскраві та незабутні враження ,збудили бажання продовжувати знайомство з музикою цього талановитого композитора.
/Files/images/stetsyu/IMG_5949.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 670

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Дата останньої зміни 18 Грудня 2020

Цей сайт безкоштовний!